Bet sport Apostas desportivas Stefanos Tsitsipas visszavág Dominic Thiem legyőzéséhez és az ATP-döntő megszerzéséhez

Stefanos Tsitsipas visszavág Dominic Thiem legyőzéséhez és az ATP-döntő megszerzéséhez

Három évvel ezelőtt Stefanos Tsitsipas tágra nyílt szemű tinédzserként érkezett Londonba, és örömmel kínálta szolgáltatásait, mint ütő partner Dominic Thiem számára, akit egy kicsit is ismert. Sokkal jobban megismerték egymást vasárnap este, két órát és 35 percet töltöttek együtt itt egy kapacitású tömeg előtt, amikor a 21 éves görög 2001 óta az ATP Tour döntőjének legfiatalabb győztese lett.

Úgy tűnt, hogy az utolsó szett közepén eltűnt, mielőtt egy második szétlövést 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) megnyerésére kényszerített. “Nem tudom, hogy játszottam ilyen jól a második szettben, kétszer megtörve őt” – mondta Tsitsipas. „Kiváló készlet volt számomra. Frusztráló volt ilyen idegekkel játszani a harmadikban.

„Nagyon megkönnyebbült ez a kiemelkedő teljesítmény és küzdelem. Támogatóim annyi energiát adnak nekem. Csak imádom.Szeretnék köszönetet mondani mindegyiküknek görög zászlóikkal. ”Stefanos Tsitsipas azt állítja, hogy az áttörési év koronája a legnagyobb. További információ

Az egyértelműen eltöltött Thiem azt mondta:„ Ez egy nehéz pillanat számomra. Hihetetlen meccs volt. Stefanos, a létező legbrutálisabb sportot folytatjuk. Olyan közel volt. 110% -ot adtam, de ez így van. Nagyon megérdemled. Csodálatos játékos vagy.Remélem, a jövőben remek döntőink lesznek. ”

Tsitsipas itt a sorozatban a negyedik első bajnok, Andy Murray, Grigor Dimitrov és Alexander Zverev után, amely visszhangozza a futást Boris Becker (1988), Stefan Edberg (1989), Andre Agassi (1990) és Pete Sampras (1991) áttörő győzelmét.

A minőség néha megcsappant az évek során, tekintettel az esemény helyére a végén de a hét szinte minden nap gazdag szórakozást és pár meglepetést nyújtott.Ésszerű elvárás volt, hogy Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic közül legalább az egyik megkérdőjelezze a címet, de engedtek ellenfeleik terhelésének és kiválóságának.

Djokovic szinte biztosan visszatér a következő évben, de nincs bizonyosság, hogy Nadal a sérülési problémáira való tekintettel eljut a vonalra, sem Federer, aki 39 éves lenne.

A Youth eközben boldogul. Mindkettő tele volt futással, és kevés volt benne, amíg Tsitsipas a negyedik játszma első percét nem kényszerítette, 12 perc után.Thiem meg akarta tartani a deuce-ot.

A döntőbe jutással a 26 éves osztrák már garantálta a negyedik helyet a világranglistán, két hellyel a barátja fölött, de Tsitsipas nem volt abban a hangulatban hogy olcsó szívességeket osztogasson.

Fájdalomcsillapítókkal játszik egy olyan lábsérülés miatt, amely őt a hét legnagyobb részében zavarta, úgy tűnt, kényelmetlenség nélkül mozog, miközben az adogató ciklusban 3-kor elöl maradt. 2, a gyűlések meghosszabbodnak, amikor a játékosok ritmust és magabiztosságot találnak. Facebook Twitter Pinterest Tsitsipas küzdött a győzelméért. Fotó: Justin Setterfield / Getty Images

20 perc elteltével Tsitsipas megszerezte az első 15 szolgálati pontjából 11-et, míg Thiemnek keményebben kellett dolgoznia az egységességért labda a kezében.Mindegyikük teljes mértékben bízott egykezes hátvédjében, ami kellemes és ritka látvány a mai játékban.

Thiem, aki 4–2-re vezeti Tsitsipast karrier-mérkőzéseken – legutóbb, amikor a múlt hónapban Pekingben – két töréspontot kapott a hetedik meccsen, gyönyörűen irányított röplabdákkal továbbhaladva, de mélyről érkező talajvonásai nyomás alatt cserbenhagyták. Tsitsipas 12 szünetből 11-et mentett ellene, amikor a szombati elődöntőben egyenes szettben verte Federert, és nyilvánvalóan nem hiányzik belőle az önbizalom. nézze az adogatását, de megint puha kézzel támadt a hálóra, hogy mentse.Egy pont a biztonságtól, amikor másodszor szolgált a szettben maradáshoz, Thiem túlfőzött egy passzos hátat, de szüksége volt egy újabb ügyes röplabdára a tie-break megtartásához és kikényszerítéséhez.

Tsitsipas a legjobb lövésrekord a Tour-ban ebben a szezonban, 32-12, de nem tudta eléggé helyrehozni a lassú rajt okozta károkat. 0-3-ról jött le, 2-4-nél felcserélte a végeket, és egy szép röplabdával megmentette a hat pontot. Mindössze 12. sikere volt az első óra 13 látogatásában, mielőtt Thiem visszafordíthatatlan adogatással becsomagolta volna. középen.

Tsitsipas gyorsan felépült, megtörve tartotta a szeretetet a második szett elején. Az elragadó zseton, a finom lebeny és az ügyes röplabda további két töréspontot szerzett neki, és 3–0-ra futott egy futó karral a sorban.Folyamatosan magasabb szinten játszott, mint amikor Federert verték, Thiem pedig a fényszórók közé szorult.

Az ötödik játékban szerelmi tartással, a hetedikben kevésbé meggyőzően került a táblára, de volt nem tartalmazta Tsitsipast, aki 26 perc alatt, közel 40 perccel gyorsabban adta ki a szettet, mint az első.

Ahogy a döntéshozó felé tartottak, Tsitsipas 12 pontot húzott, remélve, hogy megnyeri az újabb áttörést. 15-ös nettó pontja a 16-ból a meccs hetedik bréklabdájáért, amellyel a legmagasabb színvonalú 18 lövéses rally zárható le.Gyorsan kidolgozott egy másikat, de elpazarolta, Thiem pedig pár szilárd adattal lógott. Gerard Piqué szerint a megújult Davis Kupa „életem projektje”. További információ

Az adogatása nyomás alá került a harmadik játszmában, ő azonban hátramenetet adott, hogy Tsitsipasnak a meccs harmadik szünetét adja. Amikor a görög szerette a 3-1-es vezetést, a munka minden látszólag teljes volt.

Thiem hetedik ászával a két órás határ közelébe terjesztette a küzdelmet, és megfiatalodva kitaszított. Tsitsipas – aki egyszerű, de döntő röplabdát hajtott végre – háromra egyenlített.

Visszatért a küzdelem, de Thiem volt az, aki erősebbnek látszott, és tartotta, hogy szeretett a cím két meccsén belül továbblépni . Nagyot lélegezve Tsitsipas mind a négyen kitartottak. Thiem szolgáló karja barázdált volt, és 90 km / h sebességgel övezte a hátas győzteseket.Fenomenális látvány volt.

A kevesebb cipzárral mozgó Tsitsipas válasz nélkül tartott, hogy életben tartsa a bajnokságot, és újra kényszerítse a második tie-breaket, aki elsőként döntötte el a címet az esemény 11 éve alatt. Londonban került megrendezésre.

Thiem, aki két lövést kapott a győzelemtől a 12. meccsen, 1–4-es hátrányba került, mivel a közönség elismerően nyilatkozott „Tsitsipas! Tsitsipas! mielőtt átlépett 2-4-nél (ahogy ellenfele tette az első szettben). A meccs Tsitsipas ütőjén volt, amikor 5-4-re szolgált fel. Thiem előretette a kezét, Tsitsipas pedig egy utolsó fáradt kezet kényszerített barátjára és ellenségére egy emlékezetes este befejezésére.